Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi
Destek ve Yol Arkadaşlığı: Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimiz
Merhaba Değerli Veliler ve Öğrenciler,
Düzce Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimiz her bir öğrencinin potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen bir vizyonla hareket etmektedir. Bu bağlamda, öğrencilerimizin psikolojik sağlığını güçlendirmek ve aileleriyle sağlıklı bir iletişim kurmalarına destek olmak amacıyla kurulan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimiz, öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarına odaklanan kapsamlı bir hizmet sunmaktadır.
Hizmetlerimiz
Alanında uzman psikologlarımız tarafından gerçekleştirilen psikolojik değerlendirme testleri, öğrencilerimizin bireysel özelliklerini ve güçlü yönlerini belirlemede kullanılmaktadır. Bu değerlendirmeler, öğrencilerimizin eğitim süreçlerini daha etkili bir şekilde planlamamıza yardımcı olmaktadır.
Aileler, öğrencilerimizin eğitim yolculuğunda kilit bir rol oynamaktadır. Psikologlarımız, ailelerle düzenli olarak gerçekleştirdikleri görüşmelerde, öğrencilerin gelişimine yönelik spesifik destek ve stratejiler sunmaktadır.
Öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan destek programları, akademik başarılarını artırmak ve sosyal becerilerini güçlendirmek için özel olarak planlanmaktadır. Bu programlar, öğrencilerin güçlü yönlerini keşfetmelerine ve potansiyellerini maksimize etmelerine yardımcı olmaktadır.
Biz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimizle birlikte, öğrencilerimizin sadece eğitimlerini değil, aynı zamanda kişisel gelişimlerini de ön planda tutuyoruz. Amacımız, her bir öğrencimizin güçlü yönlerini keşfetmelerini sağlayarak, özgün potansiyellerini ortaya çıkarmak ve onları topluma entegre bireyler olarak yetiştirmektir.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimizde tanı aşamasında ya da tanı almış özel gereksinimli çocuklarımızın ailelerine; tanı, kabullenme süreci, eğitim hizmetleri, çocukların süreç içindeki psikolojik/fizyolojik/sosyal gereksinimleri konusunda detaylı bilgilendirme yapılmaktadır. Ardından özel gereksinimli çocuklarımızı daha yakından tanıyabilmek ve gelişimsel ihtiyaçlarını fark edebilmek amacıyla çeşitli testler uygulanmaktadır. Uygulanan testleri şu şekilde sıralayabiliriz:
D2 Dikkat Testi
D2 Dikkat Testi; bireyin dikkat seviyesini, psikomotor hızını, öğrenme fonksiyonlarını, seçici dikkatini ve zihinsel konsantrasyonunu ölçmek amacıyla geliştirilmiştir. Görevin yapılma hızı, kurallara uyum ve performans kalitesi ölçülen alt özelliklerdir.
Burdon Dikkat Testi
Öğrencinin dikkat gücünü ölçmek amacıyla kullanılır.Eğitim- Öğretim yılı boyunca sınıf içinde dikkat eksikliği yaşayan öğrencileri belirlemek amacıyla bütün sınıfa yada dikkat toplamada güçlük yaşadığı düşünülen öğrencin dikkat gücünü belirlemek amacıyla bireysel olarak da uygulanabilir.
Frankfurter Dikkat Testi
Çocuklara uygulanan bir testtir. 60-72 aylar arası için uygundur. 90 saniye kadar süren kısa süreli bir testtir. Meyve resimlerinden oluşmakta ve dikkat düzeyini ölçmektedir. Genellikle okula başlandığında uygulanır.
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir testtir. Okula hazırlanırken olması gereken fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirmekte kullanılır.
Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Çocukların, 0-3 aydan başlayarak, 48-72 ay dilimine kadar aylık periyotlarla; dil gelişimi, zihinsel becerileri, küçük-kas gelişimi, büyük-kas gelişimi, sosyal gelişimi ve öz bakım becerileri tek tek incelenip gözlenerek puanlanır. Bu değerlendirme eğer mümkün ise anne-baba ve çocuğun bir arada olduğu bir ortamda yapılır.
Gesell
2- 6 yaş arası çocukların görsel motor ve algı gelişiminin değerlendirildiği bir gelişim testidir.
BENDER-GESTALT GÖRSEL MOTOR ALGILAMA TESTİ
Bu test, çocuklarda görsel motor işlevini görmek için gelişimsel bir test olarak kullanılarak hem yetişkin, hem de çocuklarda geriliği, regresyonu, fonksiyon kaybını ve organik beyin hasarlarını saptamaya ve özellikle regresyon vakalarında da kişilik sapmalarını bulmaya ışık tutmaktadır (zekâ geriliği, afazi, çeşitli organik beyin hasarları, psikozlar, gerçek olmayan hastalanmalar gibi).
Frostig Gelişimsel - Görsel Algı Testi
Görsel algı gelişimini değerlendirmeye yönelik ve dünyada sıklıkla kullanılan testlerden biri Frostig Görsel Algı Testi’dir. Bu test Dr.Marianne Frostig tarafından 1963 yılında geliştirilmiş, görsel algılamayı saptamaya yönelik bir performans testidir.
Catell 2A
7 yaş 6 ay ile lise dönemi çocuklara uygulanan zeka testidir.
Porteus Labirent Testi
Çocuk ve yetişkinlere uygulanan zekanın özel bir şeklini ölçen, kullanımı yaygın bir zeka testidir.
Benton Görsel Bellek Testi
8 yaş üzeri bireylere uygulanabilen, bireyin dikkat, algı ve bellek durumuna dair bilgi verebilen, dikkat eksikliğinin tespit edilebildiği bir dikkat ve algı testidir.
Peabody Resim Kelime Eşleştirme
2-11 yaş arası çocukların alıcı dil yaşının tespit edilebildiği, konuşma bozukluğu ve sözel ifadeye ışık tutan, resim kelime eşleştirme testidir.
Good Enough
Çocuğun çizdiği insan resmi ile zekasının tespit edilebildiği, özel bir çeşit zeka testidir.Bizimle Tanışın?
Eğer siz de çocuğunuzun eğitim sürecinde uzman bir rehberlik ve destek hizmeti arıyorsanız, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimiz sizinle birlikte bu yolculuğa çıkmak için burada.
Detaylı bilgi ve randevu için bize ulaşmaktan çekinmeyin. Sizleri merkezimize bekliyoruz.
İletişim bilgileri:
- Adres
- Aziziye Mah. İstanbul Cad. 239 Düzce Merkez, Düzce
- E-posta
-
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. - Telefon
- 0380 523 03 23
- Web site
- https://gunesozelegitim.com